programski značenje i definicija

  • Definicija i značenje riječi programski, kao i primjeri u rečenici

DEFINICIJA

prògramskī prid.

DEFINICIJA

koji se odnosi na program, koji je po programu

SINTAGMA

programska glazba instrumentalna glazba koja u sebi nosi neko izvanglazbeno značenje, književnu ideju, legendu, scenski opis, neki »program«; suprotni pojam od tzv. apsolutne glazbe koja je građena na strogim, apstraktnim »čisto« glazbenim zakonitostima harmonije i harmonijskih ili polifonijskih odnosa;
programska podrška inform. služb. naziv za softver i programe koji omogućuju rad s računalima;
programska shema shema programa (TV i sl.); raspored u programu;
programski jezik inform. umjetni jezik kojim čovjek komunicira s računalima, ima strogo određenu sintaksu i semantiku pa ne dopušta slobodu izražavanja svojstvenu prirodnim jezicima;
programski paket inform. kompjuterska aplikacija sastavljena od jednog ili više programa namijenjenih izvođenju jedne vrste posla (npr. paket za knjigovodstvo);
programski trak inform., v. taskbar

ETIMOLOGIJA

vidi program

PRIMJERI U REČENICAMA

0

Prvo sto mu je potrebno jest nekakav programski jezik, tj. ono sto utipkamo kako bi mu dali upute i rekli sto mu je činiti.

0

On je tražio da mu daju programski kod kako bi ga mogao popraviti, ali nisu dali iako bi od toga imali koristi, jer bi nastavili sa radom.

0

Pa... trebali su nam... da bi imali kompletan sistem, potrebno je imati kernel, a to je program koji raspoređuje resurse svim drugim programima, potreban je compiler, koji prijevodi programski kod iz čitljivog izvornog koda koji razumiju programeri, u brojeve,

0

Ovaj put je drugačije, jer će igra učiti od tebe i unositi te promjene u svoj programski kod.

0

Neke od sondi su razvile vlastiti programski virus. Oslobodile su se.

0

Morat ću opet proći programski kod, liniju po liniju.

0

Proizvođači glasačkih mašina odbijaju pokazati programski kod.

0

Našao sam programski kod.

0

Dakle.. neko može pustiti jedan programski virus.. i kopirajući samog sebe.. kreće putem interneta..

0

Pa gde je programski jezik?

0

Preoblikovala sam onaj programski firewall što si napravio i ubacila se unutra kao trojanski konj u kompjutersku kontrolu prometa u Hastingsu.

0

Ne, prometna kamera i programski firewall, mislio sam da imamo nešto.

0

Imali ste TV programski vodič tamo?

0

Renner je krio podatke na otvorenom, sve u jedinicima i nulama koje čine programski kod fotografije.

0

I potvrdio Aqualad, Robin i Kid Flash, me spasio od Cadmus, prije nego što je imao vremena za instaliranje bilo koji drugi programski.

0

Govori se da je David Eischer uspio napisati programski kod koji je njegove hubote učinio samostalnima i neovisnima o ljudima.

0

Ikada. Bio sam programski inženjer.

0

Mislim, kada je pisao programski kod, ja sam radila većinu kućanskoga posla, ali kada je trebao moju pomoć sa grafikom, on bi kuhao i čistio.

0

G. Redmnud, nije li Grabzila udaljena nekoliko dana od potpisivanja ogromnog ugovora sa Vladom SAD-a za novi programski sustav?

0

Da li programski sustav koji vi prodajete Vladi uključuje isti algoritam kao program koji je pogrešno označio Susan Peterson kao terorista?

0

Isprva sam mislio da je programski problem, ali... svidjet će vam se ovo, gđice Dodd.

0

Još dva tipa koji će programsku biblioteku za dekompresiju prebaciti u "Javaskript", "iOS" i "Android". I još nekoliko tipova za aplikacioni programski interfejs. Trebaju mi svi ti ljudi.

Jezikoslovac.com

Jezikoslovac je nova web odrednica na kojoj ćemo pokušati u skorije vrijeme objediniti sve varijante i baze koje su trenutno dostupne za hrvatski jezik, kao i što veći broj primjera za iste. Pratite nas i šaljite prijedloge, kako bi postali centralno mjesto razmjene znanja.
Lijep pozdrav!