rezultirati značenje i definicija

  • Definicija i značenje riječi rezultirati, kao i primjeri u rečenici

rezultírati (čime) dv. <prez. rezùltīrām, pril. sad. -ajūći, pril. pr. -āvši, gl. im. -ānje>

DEFINICIJA

1. dati/davati kao rezultat, imati za posljedicu, biti/bivati posljedica čega; proizići [nesporazum će rezultirati sukobima]
2. svršiti/svršavati, skončati/skončavati na određeni način

ETIMOLOGIJA

vidi rezultat

PRIMJERI U REČENICAMA

0

Ali komorniče, to će rezultirati nasiljem i imat ćeš planinu mrtvih i ranjenih ljudi.

0

Mislili smo da je lako moguće uvući neke balkanske države u sukob sa Hitlerom, posljedice bi mogle biti nepredvidljive... nije se znalo kako će rezultirati.

0

On sad jest u lšidovoj klopki, a ako ona bude uspješna, to će rezultirati samo privremenom prednošću.

0

Oni od vas koji nastave... koji budu izrazili vjeru u Korisnike... primit će standardni substandardni trening, koji će rezultirati vašom eventualnom eliminacijom.

0

Sad, gubitak kamiona sam po sebi je težak prekršaj koji će rezultirati ozbiljnim optužbama.

0

Mogu li brojne godine pobjeda rezultirati porazom?

0

Beskrajni vrtlog nezrele osvete dovodi samo do mentaliteta rulje, što će na kraju rezultirati djelima zbog kojih ćemo svi žaliti.

0

Prepoznaješ li nevjerojatan potencijal koji bi mogao rezultirati našim međusobnim uranjanjem u naše respektivne bazene gena?

0

Moje upuštanje u takav društveni odnos... ovdje u 1885... moglo je rezultirati zbrkom u prostorno-vremenskom kontinuumu.

0

Neplaćanje do naznačenog datuma će rezultirati optužbom za kriminalnu nemarnost i bit ćete uhićeni. - Želim vam ugodan dan.

0

Penetrirajuća trauma u zonu 2 vrata što može rezultirati trahealnom kompresijom sekundarno uz formiranje hematoma uz subklavilnu ili internu ozljedu karotide što je vjerojatno razlog zašto radite bronhoskopiju.

0

Možemo se samo nadati da će njihovi napori rezultirati uspjehom.

0

Otkriče nestalog izvješča može rezultirati. .. ...podizanjem optužnica protiv suca Waltera Sterna i demokratskog vođe Anselma.

0

Carter , što neravnotežu elektrolita može rezultirati iz Lasix ?

0

No ako je Harold prestao uzimati lijekove, moglo je rezultirati smrću.

0

Hoće li to rezultirati doktoratom?

0

Hoću reći, tko je mogao da pretpostavi da će moje osobno interesiranje za dodatke za kosu, rezultirati prošlomesečnom naslovnom stranicom i udarnim tekstom?

0

Krenuti prerano ili prekasno može rezultirati katastrofom.

0

Idući će rezultirati napadom.

0

Državni odvjetnik New Jerseya James D. Ricci rekao je da će istraga o mafijašima rezultirati optužnicama.

0

Onesposobljavanje će rezultirati gubitak električne energije.

0

Dame i gospodo, poanta je da će ovo oslobađanje... rezultirati u svakom dioničaru, vama i meni također... dobitak znatne nadnominalne vrijednosti naših dionica.

0

Ako imate 40, 50, 60 godina iskustva i sečete predele To može rezultirati samo pravu sliku.

0

Sa današnjim, u potpunoisti automatskim aparatima, može rezultirati u sličnu sliku.

0

Nadam se da možemo položiti temelje za daljnje diplomatske pregovore, koji će na kraju rezultirati razmjenom za naquadriju.

0

Ne obaviš li to, doći će do kataklizmičkog rušenja sustava. Smrti svih povezanih s Matricom. Što će, uz uništenje Ziona na kraju rezultirati izumiranjem ljudske rase.

0

Možda sam naivan što mislim da cijeli ovaj proces može rezultirati filmom iznadprosječne kvalitete, ali želim da film bude najbolji što može biti.

0

Pitaj "Obavještajce"! Neodgovorno ponašenje rezultirati će samo smrću

0

Naša najgora noćna mora je da će za 10 godina... HUDSON "HUD" BENOIT, predsjednik "HBI ENERGY" ekstremni Wahhabisi preuzeti upravljanjem Saudijskom Arabijom... što će rezultirati zastojem čitave svjetske ekonomije.

0

..što ce rezultirati dobijanjem toplotnog udara.

Jezikoslovac.com

Jezikoslovac je nova web odrednica na kojoj ćemo pokušati u skorije vrijeme objediniti sve varijante i baze koje su trenutno dostupne za hrvatski jezik, kao i što veći broj primjera za iste. Pratite nas i šaljite prijedloge, kako bismo postali centralno mjesto razmjene znanja.
Srdačan pozdrav!