Ilijada značenje i definicija

  • Definicija i značenje riječi Ilijada, kao i primjeri u rečenici

Ilijáda

DEFINICIJA

knjiž. veliki grčki ep koji se pripisuje Homeru, vjerojatno nastao u 8. st. pr. Kr.; sadrži 15.696 stihova (heksametara), podijeljenih na 24 pjevanja, opisuje grčku opsadu Troje (izvorno Ilij, zato Ilijada), vjerojatno povijesni događaj koji se zbio o. 1200. pr. Kr.

ETIMOLOGIJA

vidi Ilij

PRIMJERI U REČENICAMA

1

Može se sa sigurnošcu reci da Ilijada slavi rat. Ocito je! Ali ne upucuju svi simboli u ovoj pjesmi na takvu interpretaciju.

1

Ja kažem da jest. U Homerovom grčkom epskom spjevu "Odiseja i Ilijada", opaki troglavi pas po imenu Kerber čuva vrata Hada.

0

Ako zamislim da se pjesma grbavog kita pjeva u tonalnom jeziku onda bi broj informacijskih bitova u jednoj pjesmi bio jednak broju informacija koje sadrže Ilijada ili Odiseja.

0

Ilijada, Odiseja, pjesnici.

0

Ooo, " Ilijada".

0

Ilijada.

0

Na primjer, Biblija Grka, Homerova Ilijada, sačuvana je u možda 600 rukopisa, a najstariji od njih star je tisuću godina nakon što je dokument zapravo napisan.

0

Napisana u 8. stoljeću prije Krista Homerova Ilijada govori priču o velikom ratu, započetom od svađalačkih i ljubomornih bogova.

0

Homer, neki od najranijih grčkih papirusa bili su Homerovi spjevovi, "Ilijada" i "Odiseja", Platon, filozofija napisana na papirusu na grčkom, u kasnijem razdoblju arapskom, a ranije hebrejskom.

Jezikoslovac.com

Jezikoslovac je nova web odrednica na kojoj ćemo pokušati u skorije vrijeme objediniti sve varijante i baze koje su trenutno dostupne za hrvatski jezik, kao i što veći broj primjera za iste. Pratite nas i šaljite prijedloge, kako bismo postali centralno mjesto razmjene znanja.
Srdačan pozdrav!