Mahabharata značenje i definicija

  • Definicija i značenje riječi Mahabharata, kao i primjeri u rečenici

Mahābharāta (izg. mahabharȃta) ž

DEFINICIJA

knjiž. staroindijski junački ep, nastajao od 10—4. st. pr. Kr., sadrži herojske mitove, legende i filozofsko-religijske traktate (tijekom stoljeća brojne dopune, najpoznatija Bhagavad Gita)

ETIMOLOGIJA

skr. mahābhārata: velika pjesma o plemenu Bharata

PRIMJERI U REČENICAMA

0

Bhagavad Gita je poglavlje iz svete knjige Hindua, poznate kao Mahabharata, koja je napisana negdje između 5. i 3. stoljeća prije Krista.

0

Ali ako je Mahabharata bazirana na činjenicama, zar onda arheolozi ne bi pronašli fizičke, ili radiološke dokaze?

0

Ako je, uistinu, Mahabharata opisivala povijesne događaje, možemo li onda pronaći slične obračune u drugim drevnim zapisima?

0

Ne mislim, kako je Mahabharata izmišljeno djelo.

0

"Mahabharata" tvrdi da je Garuda rođen iz razbješnjelog pakla. A ono što je uistinu zanimljivo je da iz nekih odlomaka možemo zaključiti da vanjština Garude nije bila pernata nego metalna.

0

Ali, ono što pokazuje stranica, ukradena, iz U.S. vojne, crne knjige, predstavlja opis, napisan prije 2500 godina, u svetom Hindu tekstu, poznatom kao Mahabharata.

0

Osim vođenih raketa, Mahabharata je puna mnogobrojnog, drugog softisticiranog oružja, s kojim rukuju bogovi.

0

Još neobičnije je što se prikazi krilate zmije mogu pronaći po cijelom drevnom svijetu. Indijski epski tekst Mahabharata u detaljima govori o drevnim nebeskim bićima poznatim kao Nagasi.

0

Drevni indijski epovi Ramayana i Mahabharata govore o užasnim ratovima koji su se dogodili u prošlosti uz letjelice, te "vimane", svemirske brodove, razorna oružja nalik na atomsko oružje, dakle možda je i Puma Punku uništen u tom drevnom planetarnom ratu.

0

Možda se odgovor može pronaći na drugom kraju svijeta, u drevnom indijskom zapisu Mahabharata.

0

Mahabharata.

Jezikoslovac.com

Jezikoslovac je nova web odrednica na kojoj ćemo pokušati u skorije vrijeme objediniti sve varijante i baze koje su trenutno dostupne za hrvatski jezik, kao i što veći broj primjera za iste. Pratite nas i šaljite prijedloge, kako bismo postali centralno mjesto razmjene znanja.
Srdačan pozdrav!