Machov značenje i definicija

  • Definicija i značenje riječi Machov, kao i primjeri u rečenici

Machov (izg. màhov) prid.

DEFINICIJA

koji pripada Machu [Machov efekt]

SINTAGMA

Machov broj fiz. (simbol Ma), omjer između brzine tijela u fluidu i brzine zvuka u tom fluidu (tijelo se kreće brzinom od jednog macha = kreće se brzinom zvuka)

ETIMOLOGIJA

vidi Mach

PRIMJERI U REČENICAMA

0

Machov princip, u osnovi kaže, kako sve zvijezde, sve planete, sve galaksije tamo vani, u stvari, utječu na nas, ovdje.

0

Machov princip gotovo se svodi na surfanje valom.

0

Ali, Dr. Woodward je otkrio da Machov princip može imati utjecaj i na šire, od same propulzije.

0

Ako je Machov princip istinit, kada masa Machovog potisnika varira, ona će komunicirati s udaljenom materijom u svemiru, što rezultira u maloj količini mjerljivog potiska.

0

Ovo je najjasniji dokaz za Machov učinak.

-1

Dr. Woodwardov rad nastoji dokazati kontroverznu teoriju poznatu kao Machov princip, gdje se kaže kako postoji izravna veza između kretanja mase, ovdje na Zemlji te kretanja udaljene materije, koja postoji u svemiru.

-1

Machov princip, u osnovi, predstavlja tvrdnju da ako gurnete neki predmet, razlog zašto i on djeluje silom na vas je taj, što gravitacijska sila materije, s velike udaljenosti u svemiru, djeluje kroz predmet.

-1

Pokretanjem struje kroz olovni vodič, veliki cirkonij kristal, poznat kao PZTs, Woodward ubrzava i naizmjenično mijenja ostalu masu uređaja, kojeg on naziva Machov potisnik.

-1

Ovdje imamo Machov potisnik, smješten u Faradayev kavez i on se nalazi na kraju snopa.

Jezikoslovac.com

Jezikoslovac je nova web odrednica na kojoj ćemo pokušati u skorije vrijeme objediniti sve varijante i baze koje su trenutno dostupne za hrvatski jezik, kao i što veći broj primjera za iste. Pratite nas i šaljite prijedloge, kako bismo postali centralno mjesto razmjene znanja.
Srdačan pozdrav!