neustavan značenje i definicija

  • Definicija i značenje riječi neustavan, kao i primjeri u rečenici

nȅustāvan prid. <odr. -vnī>

DEFINICIJA

koji nije u skladu s ustavom, opr. ustavan

ETIMOLOGIJA

ne- + v. ustav, ustavan

PRIMJERI U REČENICAMA

1

Razrješenje zahtjeva za provjeru mrlja od krvi je neustavan jer krši pravo na suđenje pred zakonom.

0

Argument je , da je neustavan , protiv zakona .

0

Državni Vrhovni Sud, glasanjem 5 prema 4, proglasio je cetvorogodišnji zakon o najstrožoj kazni za neustavan, zasnovan na slučaju zatvorenika u Popravnoj Ustanovi Osvald koji je tražio da bude kamenovan.

0

Okej, Charles Manson takođe znan kao Isust Hrist, zatvorenik i porodica beskrajne duše povlači ovaj potez u korist Mansona Hrista i optužuje šerifa za lišavanje svake moje duhovne, mentalne, fizičke i molekularne slobode na neustavan način, u suprotnosti sa ljudskim i Božijim zakonom pa tražim da odmah budem oslobođen.

0

Mogao bih reci da je neustavan .

0

Kao prvo, Savezni porez na prihod je u potpunosti neustavan obzirom da je neraspodjeljen. Američki Ustav kaže da svaki porez mora biti raspodjeljen kako bi bio legalan.

0

Jer ova administracija veruje da je zakon neustavan.

0

Misliš neustavan.

-1

Ili kao alternativu, zakažite saslušanje prije Državnog Vrhovnog suda da utvrdite da li je zakon arbitraran, nerazuman, i zbog toga neustavan po samoj guzici.

Jezikoslovac.com

Jezikoslovac je nova web odrednica na kojoj ćemo pokušati u skorije vrijeme objediniti sve varijante i baze koje su trenutno dostupne za hrvatski jezik, kao i što veći broj primjera za iste. Pratite nas i šaljite prijedloge, kako bismo postali centralno mjesto razmjene znanja.
Srdačan pozdrav!