bitnik značenje i definicija

  • Definicija i značenje riječi bitnik, kao i primjeri u rečenici

DEFINICIJA

bȉtnīk m <V -īče, N mn -īci>

DEFINICIJA

1. pripadnik studentske subkulture (bit-kultura, bitls-kultura) od 1960-ih u SAD-u, kasnije u Europi, zagovara radikalan otklon od građanskih normi i kulture odraslih
2. žarg. osoba koja se neuobičajeno ponaša i oblači, često pokazuje interes za filozofije izvan europskoga kulturnog kruga

ETIMOLOGIJA

amer.engl. beatnik

PRIMJERI U REČENICAMA

1

Napisao ju je bitnik iz Venice Beacha o bitnicima iz Venice Beacha, i povrh svega, bitnik koji je ovo napisao je otac onom liku koji intervjuiše glumce na TV-u.

0

Mladi bitnik.

0

Bio sam bitnik.

0

Herb ili bitnik iz Villagea?

0

Ovo je uvrnuto, koliko i da jedan bitnik ima tako konzervativnog sina.

0

Rekli su da ste vi posljednji bitnik. Što vi mislite?

0

Pa, je li se bitnik vratio?

0

Bilo je zen, jazz, cuga, lonac i svi radovi, no nekako je obviated kao navodno izrod ideje by vidokrugu bitnik pažljivo slikao zid njegov boravak u čistu bijelu s lijepim crvenim granicama oko vrata i prozorski okviri.

0

Pa kad su svi napustili iznenada, bila sam sama s ovom ludom bitnik klinac, pjevanje "Sve što sam želite učiniti je san."

0

Mali bitnik dječak, bio si svuda, ha?

Jezikoslovac.com

Jezikoslovac je nova web odrednica na kojoj ćemo pokušati u skorije vrijeme objediniti sve varijante i baze koje su trenutno dostupne za hrvatski jezik, kao i što veći broj primjera za iste. Pratite nas i šaljite prijedloge, kako bi postali centralno mjesto razmjene znanja.
Lijep pozdrav!