bar- značenje i definicija

  • Definicija i značenje riječi bar-, kao i primjeri u rečenici

DEFINICIJA

bar-,

bari-,

baro-

DEFINICIJA

kao prvi dio riječi znači koji teži, tlači, koji se odnosi na težinu [barisfera; barometar; tlako-

ETIMOLOGIJA

grč. barýs: težak; báros: težina, tlak

PRIMJERI U REČENICAMA

1

Na vrhu ovih vratnica ćeš naći bar pet, šest neidentificiranih tijela

1

Ako ne dobijemo ništa, bar ćemo okončati glasine... i natjerati novine da povuku riječ.

1

Kad biste mi bar držali zapešće kad god pucam!

1

Dopusti mi da radim bar kao nadničar.

1

Da vas bar mogu nečim privoljeti da me zavolite.

1

Ako želiš provesti život kao ptica, bar budi dosljedan.

1

Možda je računovodja, ali se bar svojski trudi.

1

Ali, bar smo dobili dobre podatke, i bilo je sažeto.

1

Nisu tropi, ali bar je toplo.

1

Rekao bih Charliju da je moj posao zahuktati komunikaciju do srži, i da znam da postoji plava koju bar 45% populacije vidi jednako.

1

Kad sam već zatajila u oslobađanju, evo ti bar fuk iz sažaljenja.

1

Ozbiljno, možeš li bar jednom prestati dramiti?

0

Ovo je lijepi bar.

0

Dovoljno dugo da znam kako ovaj bar, tvoj posao, i novi život koji si sagradio...

0

Ne znam kad je zatvoren taj Caffe bar.

0

Pošto tvoj bar ne odbija lokalne zlikovce... Koliko će to trajati?

0

Ako ništa drugo, tamo se bar pristojno hranite.

0

Ovde bar svi znamo o čemu se radi.

0

Dajte bar da vam pomognem.

0

Da si me bar ispsovao!

0

Daj mi reci bar jednu lijepu riječ.

0

Morate me ostaviti samog. Henry, pusti nas da se bar sklonimo.

0

Bože, bar nekud napredujemo!

0

On zanemaruje bar Nije čuo nikakve vijesti od svoga sina i to mu lomi srce budući da tako misliš... Budući da si pridodao takvu važnost nečemu toliko trivijalnom... pusti me objasnim jednom za svagda Da to je to Felix pita jesam lio čekivao poštara? Odgovor na to pitanje je ne. Kada sin napusti svog starog oca... i ne piše barem jednom u dvadeset devet dana... malo je vjerojatno da će pisati tridesetog dana Nije mogao poslati pismo prije stizanja u Port Said The Malaisie je stigao u Port Said prije dvanaest dana Pisma putuju dva tjedna... Brodovima s pismima treba samo devet dana Ali ne isplovljavaju svaki dan Stvarno tako misliš? Siguran sam u to Ali zašto tratiti vrijeme razgovarajući o tome?

0

Nije važno Ne pretvaraj se da te ne zanima Pretpostavimo da dječaku dođe do glave... da napiše pismo svome ocu 481 00:21:07,161 -- 00:21:07,407 Par riječi svaki dan da je dobro i da misli na tebe 483 00:21:11,844 -- 00:21:12,087 Da zna kako si sigurno tužan I pretpostavimo da stavi sa strane svaki dan i kada stignu u Port Said, pošalje poštom cijeli snop pisama Pretpostavimo da poštar Uđe u ovaj bar... I kaže, "Césare, ovo je za tebe" i dade mi taj tri kile težak paket dovoljno materijala za čitanje za cijelu noć Kažem ti uzeo bih paket, spremio ga ispod pulta... i ne bi ga otvorio Jer me ne interesira Ma hajde, voliš svog sina Da, volio sam dječaka ali ne nakon što je napravio Što je napravio? Moj bože, što je napravio? Upravo tako.

0

Pođi sa mnom Drži oko otvoreno na wc-u i zatvori bar Zatvoreni smo Moj dragi sine Primila sam pismo od tebe konačno Nije baš dugačko Nadam se da će tvoje sljedeće pismo biti najmanje deset stranica ili čak dvadeset Ono što kažeš za znanstvenike... je jako zanimljivo Ali ono kad mjeriš dubinu mora... pazi da se ne nagneš previše jer ćeš pasti preko ograde u more A ako je more jako duboko... ostavi taj posao drugom čovjeku Ja znam kakav je Marius Otišli smo pecati u Panisseov brod jednom Nagnuo se da vidi svoju liniju i pao u more Njegova glava je bila teža tada nego njegov donji dio, ali to se sve promijenilo sada Gdje smo bili?

0

Bio bi moj sin Biti će još bogatiji Ako mu ostavim bar S dvadeset će pušiti cigare dugačke kao moja ruka Ako nije djevojka Djevojčica?

0

Brat i sestra, bar tako kažu.

0

Gledaj, Daniele, mozda nikad nisi dobio njegovu ljubav ili odobravanje, ali bar si dobio njegovu celjust.

0

Da nas je bar poveo.

Jezikoslovac.com

Jezikoslovac je nova web odrednica na kojoj ćemo pokušati u skorije vrijeme objediniti sve varijante i baze koje su trenutno dostupne za hrvatski jezik, kao i što veći broj primjera za iste. Pratite nas i šaljite prijedloge, kako bi postali centralno mjesto razmjene znanja.
Lijep pozdrav!