Zweig značenje i definicija

  • Definicija i značenje riječi Zweig, kao i primjeri u rečenici

DEFINICIJA

Zweig (izg. cvȁjg)

DEFINICIJA

1. Arnold (1887—1968), njemački književnik, autor velikog ciklusa romana Veliki rat bijelog čovjeka s motivima iz 1. svjetskog rata i poslijeratnim sudbinama glavnih junaka (Spor oko podoficira Griše, Verdunski odgoj, Postavljanje kralja)
2. Stefan (1881—1942), austrijski književnik; autor jednog romana (Nestrpljivost srca) i brojnih novela pisanih privlačnim stilom i njegovanim jezikom, s velikim senzibilitetom za psihološku analizu u kojoj se osjeća utjecaj S. Freuda (zbirke Amok, Zbunjenost čuvstava, Novela o šahu); romansirane biografije (Marija Antoinetta, Marija Stuart) i literarizirane dramatične epizode iz života nekih povijesnih ličnosti (Zvjezdani časovi čovječanstva), vrlo zanimljivi i popularni memoari (Jučerašnji svijet), najzreliji u biografskim studijama velikih pisaca (Tri majstora — Dickens, Balzac, Dostojevski); kao Židov bježao od nacizma, samoubojstvo zajedno sa suprugom u emigraciji u Brazilu

PRIMJERI U REČENICAMA

0

Arnold i Stefan Zweig...

0

G. Zweig?

0

G. Zweig, za uzde.

0

Cholo, Zweig, ostanite s g. Quiberonom.

0

G. Zweig, oprezno. U kanjonu su stražari.

0

Od Sartre preko Bakounin, od Zweig preko Freud,..

Jezikoslovac.com

Jezikoslovac je nova web odrednica na kojoj ćemo pokušati u skorije vrijeme objediniti sve varijante i baze koje su trenutno dostupne za hrvatski jezik, kao i što veći broj primjera za iste. Pratite nas i šaljite prijedloge, kako bismo postali centralno mjesto razmjene znanja.
Srdačan pozdrav!